ΑΠΕΗΤΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΡΟΥ
Δευ-Παρ – 7.30-13.35
Τηλέφωνα: 25521577, 25521329
Τηλεομοιότυπο: 25521622
Μενού

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Το πρόγραμμα Οικολογικά Σχολεία (Eco-Schools) είναι ένα καταξιωμένο διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το Περιβάλλον και την Αειφορία, του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education - FEE). Σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η εκπαίδευση και η αλλαγή στάσης των μαθητών και μαθητριών σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον, μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων, στον σχεδιασμό και στην εφαρμογή των δράσεων, ώστε τα σχολεία να γίνουν αειφορικές κοινότητες.

Για την εκπλήρωση του σκοπού αυτού καταρτίζεται ένα Σχέδιο Δράσης, το οποίο υλοποιείται από τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, με τη βοήθεια καθηγητών και καθηγητριών του σχολείου. Το Σχέδιο Δράσης για την φετινή χρονιά περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες δράσεις:

  • Κατασκευή φωλιών για πουλιά και τοποθέτησή τους σε κατάλληλες θέσεις στους χώρους του Σχολείου (σε συνεργασία με τον Πτηνολογικό Σύνδεσμο Κύπρου).

  • Διοργάνωση «Εβδομάδας Προσφοράς» για συλλογή τροφίμων και ειδών ένδυσης και υπόδησης για μαθητές του Σχολείου με οικονομικές δυσκολίες (σε συνεργασία με την Επιτροπή Πρόνοιας του Σχολείου).

  • Δημιουργία κατασκευών από μαθητές με επαναχρησιμοποίηση υλικών και έκθεσή τους στους σχολικούς χώρους (σε συνεργασία με την καθηγήτρια του Σχολείου Αλεξάνδρα Καλλή).

  • Πραγματοποίηση μονοήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής στο ΚΠΕ Πεδουλά. για συμμετοχή σε μονοήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την πανίδα του εδάφους και το ρόλο της στην καλή λειτουργία των οικοσυστημάτων.

  • Ετοιμασία και συνεχής ενημέρωση ενημερωτικής πινακίδας για τις δράσεις του προγράμματος.

 

Κατά τη σχολική χρονιά 2022-2023 στο πρόγραμμα Οικολογικά Σχολεία  συμμετείχαν οι εξής μαθητές και μαθήτριες:

α/α

Ονοματεπώνυμο

Τμήμα

α/α

Ονοματεπώνυμο

Τμήμα

1

Ελεάνα Ευγενίου

Β1

13

Κατερίνα Ξενοφώντος

Γ2

2

Ρεβέκκα Χατζηπετρή

Β1

14

Άντρια Τόσκα

Δ1

3

Αντρέας Φωτίου

Β1

15

Ειρήνη Θεοχάρους

Δ1

4

Ελεάνα Αυγουστή

Β2

16

Λεωνίδας Φωτίου

Δ1

5

Χριστίνα Βύρα

Β2

17

Λούκας Βιολάρης

Δ1

6

Αλέξανδρος Παντελή

Β2

18

Αντρεάνα Αυγουστή

Ε1

7

Σίντνει Ντούνη

Γ1

19

Ιωάννα Βύρα

Ε1

8

Μαλβίνα Ντουντάνιετζ

Γ1

20

Στυλιανή Σολωμού

Ε1

9

Χρυσοβαλάντης Σοφοκλέους

Γ1

21

Αντωνία Στυλιανού

Ε1

10

Χαρά Γεωργιάδη

Γ2

22

Αλίνα-Ειρήνα Κωνσταντίνου

ΞΕ3

11

Μαρία Καλλή

Γ2

23

Ορεστης Στυλιανού

ΞΕ3

12

Ηλίας Μιχαήλ

Γ2