ΑΠΕΗΤΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΡΟΥ
Δευ-Παρ – 7.30-13.35
Τηλέφωνα: 25521577, 25521329
Τηλεομοιότυπο: 25521622
Μενού

Δράσεις Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας

Δράσεις Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας και Εθελοντικού Ομίλου μαθητών

« Το Καράβι της Ελπίδας»

Δράσεις Πρόνοιας

Λίγα λόγια για την Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοια

 Η Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας του Σχολείου μας με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές μας και να καλλιεργήσει την κοινωνική αλληλεγγύη και φιλανθρωπία, διοργάνωσε διάφορες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις με στόχο τη στήριξη και την ανακούφιση των άπορων μαθητών και μαθητριών του Σχολείου μας. Επίσης, βοήθησε στην πώληση κουπονιών για τους παγκύπριους εράνους.

Στο έργο της Επιτροπής συνέβαλαν ουσιαστικά και τα παιδιά του εθελοντικού ομίλου «Το Καράβι της Ελπίδας».

Αρχίζοντας το έργο της η Επιτροπή, έκανε έρευνα και κατάρτησε κατάλογο παιδιών  που είτε  θα έπαιρναν δωρεάν πρόγευμα, είτε θα στηρίζονταν οικονομικά.

Διοργάνωσε διάφορες εκδηλώσεις, για να ενισχύσει οικονομικά το ταμείο της Επιτροπής.

Με την βοήθεια της εθελόντριας Παρασκευής Χατζηγιάννη από τα Χαντριά, την οποία ευχαριστούμε ιδιαίτερα, και αρκετών συναδέλφων, φτιάχτηκε «ππαλουζές» και πωλήθηκε στους μαθητές και καθηγητές. Το παρασκεύασμα ήταν γλυκύτατο και οι εισπράξεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Μέλη της Επιτροπής οργάνωσαν μαζί με τον εθελοντικό όμιλο των παιδιών, φιλανθρωπικό χριστουγεννιάτικο παζαράκι. Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί του σχολείου και πολλές εταιρείες και καταστήματα της περιοχής προσέφεραν γλυκά, αλμυρά και άλλα παραδοσιακά προϊόντα. Επίσης, στο παζαράκι πωλήθηκαν χριστουγεννιάτικα στολίδια και διάφορες κατασκευές.

Την τελευταία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα διοργανώθηκε λαχειοφόρος με δώρο μια γυάλα στολισμένη και γεμάτη δωράκια και λιχουδιές. Τα παιδιά του ομίλου, ντυμένα ξωτικά και τραγουδώντας, σκόρπισαν όμορφες μελωδίες, πουλώντας κουπόνια για την κλήρωση της γυάλας, τα οποία  έγιναν ανάρπαστα.

Με την καθοδήγηση καθηγητών, μελών της  Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του σχολείου,  εθελοντές μαθητές και μαθήτριες, συμμετείχαν στον έρανο του Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ),  του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού και της Πορείας Χριστοδούλας.

Επιπρόσθετα, με την ευκαιρία των εορτών δόθηκαν  κουπόνια και τρόφιμα σε άπορα παιδιά.  Στην προσπάθεια της Επιτροπής Πρόνοιας του Σχολείου συνέβαλαν ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων, ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός  ΚΕΠΑΚΥ/Κίτρινη Γραμμή. Η Επιτροπή ευχαριστεί ιδιαίτερα το Σύνδεσμο Γονέων και Κηδεμόνων, που ενίσχυσε την προσπάθεια για ακόμα μια χρονιά με ένα σημαντικό ποσό, καθώς και τους Φιλανθρωπικούς Οργανισμούς, που στήριξαν και στηρίζουν κάθε χρόνο το κοινωνικό έργο του Σχολείου.

Από τα παιδιά του Ομίλου, με τη βοήθεια των υπεύθυνων καθηγητριών του Ομίλου, Παναγιώτας Ιωάννου και Παρασκευής Κολόγγου, οργανώθηκε «Τουρνουά Πίνγκ - πόνγκ». Μετά τις δηλώσεις συμμετοχής, έγινε κλήρωση για τα ζευγάρια και οι αγώνες γίνονταν τα διαλείμματα στην αίθουσα ψυχαγωγίας, στην παρουσία πολλών θεατών. Έγιναν προημιτελικοί, ημιτελικοί και τελικός. Ήταν μια πολύ όμορφη δράση, που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους.  

Το φιλανθρωπικό έργο του σχολείου μας είναι μια συλλογική προσπάθεια που αγκαλιάζεται από όλους. Η Επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας ευχαριστεί τα παιδιά, τους γονείς, τους συναδέλφους και όλους, όσους βοήθησαν ποικιλοτρόπως το έργο της.

 

Για την Επιτροπή Μαθητικής Πρόνοιας

Η γραμματέας, Παναγιώτα Νεάρχου Ιωάννου