ΑΠΕΗΤΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΡΟΥ
Δευ-Παρ – 7.30-13.35
Τηλέφωνα: 25521577, 25521329
Τηλεομοιότυπο: 25521622
Μενού

4η Λογοτεχνική Διημερίδα

Στις 28 και 29 Απριλιου το Σχολειο μας συμμετειχε στην 4η Λογοτεχνική Διημερίδα που πραγματοποιηθηκε στα Λευκαρα. Το σχολειο μας εκπροσωπησε ομαδα κοριτσιων του Γ2: Γεωργιανα Μιχαηλ, Ελενα Μιχαηλ, Χαρα Γεωργιαδη και Δημητρα Χατζηπετρη συνοδευομενες απο την καθηγητρια τους της Λογοτεχνιας Χριστινα Αλετραρη.

Η διημεριδα περιλαμβανε εργαστηρια δημιουργικης γραφης, χορογραφιας, μελοποιησης και μετατροπης σεναριου σε ταινια, κυνηγι κρυμμενου λογοτεχνικου θησαυρου και παρουσιαση εργασιων απο καθε σχολειο ξεχωριστα, Για να λαβει καποιο σχολειο μερος, επρεπε να οι μαθητες να εχουν διαβασει 2 προτεινομενα λογοτεχνικα βιβλια ( Οι μαθητριες μας διαβασαν τα βιβλια "Το σκλαβακι της Κνωσου" και "Η κλεφτρα των βιβλιων") και να τα συμπεριλαβουν σε εργασια 500-1000 λεξεων.

Οι μαθητριες μας ηρθαν σε επαφη και συνεργαστηκαν με μαθητες αλλων σχολειων καθως ειχαν την ευκαιρια να συνομιλησουν και να φωτογραφηθουν με διαφορους καλλιτεχνες, οπως συγγραφεις, ποιητες κ.α. Ηταν μια καταπληκτικη εμπειρια, με φαντασια και δημιουργικοτητα, που αφησε τοσο στους μαθητες οσο και στους καθηγητες τις καλυτερες εντυπωσεις.